Home » Fotografie » Dierenparken » Pairi Daiza » the land of the gold

Verre streken, het wit van het zee-ijs, het groen van de toendra

Begin maar al te dromen: wij zijn de pioniers, goudzoekers of avonturenreporters. Welkom in The Land of the Cold. We ontmoeten er pinguïns, walrussen, ijsberen en uiteraard ook de prachtige Siberische tijgers. De bizons zijn vlakbij en we hopen ook een glimp op te vangen van de vurige mustangs. Te voet, te paard of met het …watervliegtuig ontdekken wij deze reusachtige territoria, koninkrijken van ijs, arctische toendra’s en donkere bossen van zwarte sparren. Het decor is aangeplant. Nu is het alleen nog wachten op de bezoeker, die eventjes weer de held uit zijn kinderjaren kan worden.

Meer info


IJsbeer

De witte beer of de poolbeer is, samen met de kodiakbeer en de zeeolifant, één van de grootste vleeseters op het land. Een mannetje kan een schofthoogte van 1,5 m hebben, 2 tot 3 m lang zijn en tot 800 kg wegen. De wijfjes zijn kleiner.


De Siberische tijger (naar de naam van de grensrivier tussen het oosten van Siberië en het Chinese Mantsjoerije) is de grootste ondersoort van de tijger, die in het noorden van het Verre Oosten leeft: vooral in Rusland, want de populaties van China en van Korea zijn zo goed als verdwenen. Deze tijger verandert van vacht volgens het seizoen: in de winter, als het -50°C kan worden, is ze lang en dik en ook lichter van kleur voor een betere camouflage in de sneeuw; in de zomer, als het +30°C kan worden, zijn de haren dunner en donkerder, zodat hij zich kan verbergen in het onderhout van de coniferen-, eiken- en berkenwouden.


Walrussen en zeeleeuwen

Na de zeeolifant is de walrus het grootste zeezoogdier, hij wordt meer dan 3,5 m lang en grote mannetjes hebben een gewicht van bijna 2 ton. Ze leven langs de kusten van de Noordelijke IJszee, soms in kuddes van duizenden dieren, onder de leiding van enkele dominante mannetjes.