Dierenparken 


Dierenpark Amersfoort

is een dierentuin, gelegen aan de westzijde van Amersfoort, aan de rand van het bosgebied Birkhoven. Het park heeft een oppervlakte van ca. 20 ha en er komen per jaar ruim 800.000 bezoekers. In 2017 haalde het dierenpark een recordaantal bezoekers van 1 miljoen. Wikipedia


Apenheul Apeldoorn

Apenheul is een dierentuin met apen aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn. In het park verblijven ruim 300 apen van zo'n 35 verschillende soorten die thuishoren in AfrikaZuid-Amerika en Azië. Veel van de dieren zijn niet in hokken opgesloten: gaas of tralies ziet men er bijna niet. Sommige soorten lopen los tussen de bezoekers rond. Andere, zoals de gorilla'sbonobo's en orang-oetans leven op grote, door grachten omgeven eilanden. Door de ruime verblijven en de natuurlijke groepen waarin de dieren gehouden worden, kunnen de dieren veel van hun natuurlijke gedrag laten zien.


Burgers Zoo  Arnhem

Koninklijke Burgers' Zoo is de naam van een dierentuin in Arnhem, Gelderland. De dierentuin wordt vaak 'Burgers', 'De Bush' of 'Burgers' Bush' genoemd. De Arnhemse dierentuin staat wereldwijd bekend om haar ecodisplays en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Wikipedia


Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in Rhenen in de Nederlandse provincie Utrecht. Het is gebouwd op de Laarschenberg aan de oostzijde van de stad. 

De oprichter van het park, Cor Ouwehand, naar Rhenen gekomen om daar een sigarenfabriek te beginnen. Hij besloot daar echter mee te stoppen en begon in 1919 op de Grebbeberg een houderij van bijzondere kippenrassen. In de jaren dertig ging het niet goed met de kippenhouderij. De bijzondere dieren in het park trokken overigens nog steeds bezoekers. Ouwehand besloot daarom de kippenfarm om te bouwen tot dierentuin. Hij bezocht verschillende tuinen in Europa om te zien hoe hij zijn bedrijf het beste kon inrichten. Ouwehands dierenpark werd op 18 juni 1932 geopend voor het publiek.


Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde of officieel de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is een van de oudste dierentuinen van Nederland.

 


Pairi Daiza

Pairi Daiza - dat 'gesloten tuin' betekent in het Perzisch - was bij opening louter een vogelpark, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een veelzijdigere dierentuin. Het park is thematisch opgebouwd als een 'Tuin der Werelden'. Het park bestaat uit acht werelden. In 2019 is met 'The Last Frontier' de achtste wereld officieel geopend. Pairi Daiza werd ook meermaals uitgeroepen tot Beste Zoo van Europa.

Je kan in dit park overnachten en de hele dag zich hebben op b.v. Siberische tijgers of Pinguins en IJsberen.